Blog

Loučení s prázdninami

27.12.2012 10:25

V roce 2012 jsme si Prázdnin užili - nácviky v Písku 11.-13.5. a v Doubí 15.-17.6., vystoupení na krajském sletu v Děčíně 9.6.2012 a konečně na 15. Všesokolském sletu v Praze  30.6. - 6.7.2012. Průvod, nácviky, radosti i starosti, sluníčko i déšť nás provázeli po celou dobu, vlastní vystoupení na stadionu v Edenu (Synot Tip Aréna, dnes Aréna Eden) za trvalého deště večer 5.7.2012. Jako benefit ještě 21.10.2012 v Chomutově na akci Česko se hýbe v rámci oslav 20. výročí České asociace  sportu pro všechny.

Na reminiscenci Sletu v Roudnici (květen 2013) nás sokolíci nechtějí - asi se nás bojí - a tak rozloučení s Prázdninami proběhne v komorním prostředí Sokola Pokratice na tradiční akci Konečná 2012 v pátek 28.12.2012 od 17:00

—————

Deník WG 2011 - Lausanne 10.-16.7.2011

18.07.2011 13:50

 

10.7.2011 - neděle - příjezd autobusem do školy v Epalignes - předměstí Lausanne, snídaně a na průzkum (metro, Ouchy,...) po sluníčku déšť, po obědě v Beaulieu sluníčko, sraz na otevírací ceremoniál  - čekání od 14:30 do 17:30 u místního vězení, skvělé zahájení na Stade Olympique Pontaise a na kutě do školy.

 11.7.2011 - pondělí - nácvik na vystoupení (12:55-13:20). Dopoledne metrem k jezeru, obhlídka okolí i s klukama, na informacích zapomněl Jirka gymstick, který mu po cca 30 minutách hledání vrátil kolega ze skladby. Přes náměstí Rippone, na stadion na čumendo. Po nácviku oběd a na rozhlednu v parku nad městem, pivečko v chatě/restauraci Le Chalet Suisse a parkem do centra města - budova sněmu, katedrála (jen zvenku - je pozdě) a do školy k odpočinku a pokecu při vínku (pyjamas párty).

 12.7.2011 - úterý - 1. vystoupení (14:45-15:00). Hned po ránu metrem na stanici Bessieres a na katedrálu (až nahoru, pobyt u zvonu při zvonění). Pak prohlídka centra (Flon), oběd a první veřejné vystoupení. Čumendo, večeře a do centra Epalignes na Český večer - domorodců je tolik, že vystoupení trávíme v místní hospůdce a vše sledujeme z povzdálí. Busem na školu, chvilka posezení a zasloužený odpočinek.

 13.7.2011 - středa - nácvik na vystoupení na závěrečném ceremoniálu (11:00-11:20). Vítá nás zima a deštivo - děšť je i při zkoušce. Cestou do Olympijského muzea přes nádraží  a za deště prohlídka všeho olympijského. Večer po  dešti hodnocení při vínku, zpěv a povídání, vše zakončené spánkem.

 14.7.2011 - čtvrtek - 2. vystoupení (12:45-13:00).  Dopoledne metrem na stanici Grancy a do botanické zahrady (nic moc) a na krásnou vyhlídku na nejvyšším místě v parku. Oběd a naše druhé představení va WG. Pak podívaná na vystoupení v halách a navečer návštěva Dáši Kozelkové v Saint-Prex.

 15.7.2011 - pátek - konečně volno - vyrážíme vlakem podél jezera do Montreux (socha F. Mercuryho), promenádou na hrad Chillon, po prohlídce dál do Villeneuve, vlakem zpět do Montreux a do školy. Večer mejdan při houslích a kytaře, tanec a spánek.

 16.7.2011 - sobota - skvělý odpočinkový den s krmení ptactva, klimbáním, opalováním  a s vystoupením na závěrečném ceremoniálu (zkrácená skladba), po sbalení v cca 20:00 odjezd domů.

Toť stručný přehled dění na WG 2011 v Lausanne. Howg.

 

—————

Secvičná v Doubí 24.-26.6.2011 - a bez komárů

28.06.2011 13:04

I komáři nám přáli a nekousali. A tak jsme se mohli pod vedením autorů skladby (Viléma Novotná, Jana Beránková a Adam Rameš) spolu se zhruba 450 cvičenci plně věnovat doladění pohybu, ale zejména nácviku choreografie naší krásné skladby.

V pátek večer krátký úvod, v sobotu od půl deváté do sedmi večer, v neděli jen do čtvrté odpolední nás plně braly Prázdniny. S trochou deště, také se sluncem a mraky, za snesitelné teploty se nám zadařilo. Veselo bylo i v noci - společné nepřerušitelné  "chrápání" v loděnici (resp.  nad ní) nebo  Kájovo noční bloudění v nás zanechalo nezapomenutelný zážitek

Závěrečná první veřejná "předváděčka" již v dresech, která se uskutečnila v neděli od 14,30 ukázala, že všichni cvičenci jsou "téměř" dokonale připraveni na reprezentaci České republiky.

_____________

       Fotodokumentacei zde

       Videozáznam  zde

 

—————

Čarodejnice a lásky čas

02.05.2011 14:04

se v Písku  vydařil. Sváteční nálada nevyprchala ani při náročném nácviku v sobotu a v neděli. Většina z nás pilovala, někteří se ještě motali (bacha - v Doubí se bude VYŘAZOVAT, pokud nebude někdo znát "pohyb"  skladby), celkově jsme se zdokonalili a jdeme do finále nácviku. V Pokraticích bude líheň pro celý ústecký kraj - již 8.5. se sem chystají ženy ze Štětí, zájem je i z Ústí ...

A v Písku bylo opravdu pěkně a nejen most a nábřeží v nás zanechali nádherné vzpomínky. Oáza klidu, zpestřená v sobotu rejem čarodejnic, historie čišící ze zrenovovaných domů, paláců i průmyslových staveb, chutná krmě a speciální pivo (až 18 stupňů) - no opravdu co lepšího si přát. Snad aby nám to i v Doubí a zejména potom v Lausanne vydrželo.

—————

Do Lausanne a na Slet chceme být připraveni

08.03.2011 10:26

29. ledna 2011 uspořádala MR Ú KASPV krajský nácvičný sraz hromadné skladby ČASPV„Prázdniny“ pro WG 2011 a slet ČOS. Účast mužů byla stoprocentní (15). Nácvik řídil Jarda Sauer a byl s jejich výkony spokojen. Nenacvičovali choreografii neboť oproti „Písku“ došlo v Olomouci ke změnám. Důraz byl kladen na provedení a soulad s hudbou.

Ženy nacvičovaly pod vedením Věry Šárové a Aleny Hozákové. Z celkového počtu 34 se zúčastnilo nácviku 31, tři byly omluveny. Ženy, kromě pohybu a změn, nacvičovaly i přechody. Na závěr si s muži vyzkoušely společné části skladby. Ještě máme velké rezervy k dokonalosti.

 

Na nácvik se také přijel podívat předseda Ú KASPV Jan Rubeš, který nás informoval o dalším pokračování příprav na světovou gymnaestradu v Lausanne a při té příležitosti předal Pavlíně Živcové k jejímu životnímu jubileu „Čestné uznání“ za práci v našem sdružení.

 

Chtěli bychom poděkovat Ing. J. Hrkalovi, Jarce Müllerové a Líbě Votočkové za pomoc při uspořádání tohoto nácviku, který se konal na 3. ZŠ Ostrovní ve Štětí na Litoměřicku.

 

Jindřich Dubina

sekretář

 

FOTO

 

—————

KONEČNÁ 2010

30.12.2010 17:00

Rok nám uběhl a my jsme se přiblížili ke svému cíli nadosah (tedy přesněji napůlrok). Něco umíme, někde tápeme a napodobujeme a o něčem ještě ani nevíme, jak to bude, či zda to vůbec bude. Ale takový je život . A tak dnešní devadesátiminutovka cvičení určitě prospěla a přispěla k tomu, že se sice pomalu, ale jistě, lepšíme a lepšíme. Paměť už je vcelku dobrá (jen se nesmí náš guru Karel splést - pak se my opičíme a vděční diváci nevědí kdo to vlastně spletl) a nyní přijde drezůra poloh a pozic, tak aby se na to dalo i dívat. A ještě ta CHA-CHA (to se nesmějeme, ale tancujeme čaču - ukázka), snad se nám  to vrtění v bocích a kroky přes špičky dostane do krve. V latinské americe (tam se v roce 1951 tanec zrodil - tedy přesněji na Kubě) ho také tancují páry, které mají svou vizáží hodně daleko k dokonalosti - tak proč bychom to nezvládli i my.

No a po cvičení jsme si my vyznavači Prázdnin  z Litoměřic, Štětí a z Ústí n/L  se svými přáteli udělali krásný večer, plný povídání a pojídání. A také jsme vyslali své poselství do Lausanne horkovzdušnými balóny - tak ať se Prázdninám zadaří a my uspějeme.

 

—————

Probuzení v Písku

26.09.2010 14:00

Po dvou dnech plných intenzivního nácviku zjišťujeme to, co v Roudnici jen zaznělo a v Písku bylo řečeno natvrdo. 

Na příštím srazu žádný metodický nácvik toho co máte umět, ale pilování, choreografie a nové věci. Je třeba makat, cvičit minimálně každý týden, neopisovat, důraz na efekty a provedení prvků (časová a polohová synchronizace).

BUBUBU bylo na místě, protože skladba je náročná a pokud má být i efektní musíme ji zmáknout na 1*.  Muži zvládli Jamese Bonda včetně přechodů (tedy prostorové přesuny), doladili  Být stále mlád a to včetně styku s našimi partnerkami, jednou si zopakovali Pretty women a natrénovali kroky finále skladby, která vyvrcholí písní Lady Karneval. Muži své partnerky i provedli, ale zatím nic moc - trochu to vázlo, ale my optimisté víme, že to půjde.

Ženy makaly, až se z nich v přetopené hale kouřilo, v neděli sice v obloukovce byla zima - ale stejně to moc nepomohlo. Opakovaly a opakovaly, dle nás hodnotitelů z řad mužů jim to šlo dobře. No ženy si myslí, že je před nimi ještě pořádná fuška.

Ale Písek nebylo jen cvičení, ale i krásné procházky ve zrenovované historické části města (nádvoří Sladovny s barevnými vodotrysky, kostel a jeho okolí ... a samozřejmě historický Kamenný most), posezení a poklábosení s kamarády a kamarádkami a nevšední zážitek na náměstí - závody Slopestyle contest. Pro normálního smrtelníka naprosto nevídaný zážitek letců na horských kolech.

V neděli po druhé odpoledne jsme putovali domů, plni zážitků a různých předsevzetí, ale domůůůů. A od středy (alespoň v Pokraticích) zase na značky ...

 

—————

Odhalení v Roudnici

19.09.2010 09:00

Mnozí se těšili, jiní se obávali, někteří se přímo báli -  a čeho že ? No přece  odhalení - vše jsem zapomněl, nic neumím a za týden v Písku to bude ostuda .....

No, na něco jsme si vzpomněli a něco se naučili. Muži zvládli základní prvky Jamese Bonda, ostatní části skladby („Pretty women“ a „Být stále mlád“) v zrcadlovém sále haly Pod Lipou si jen zopakovali, ženy projely celou známou část skladby a na závěr si všichni společně vše zopakovali ve velké hale.

Hodnocení :

  • na fotkách je vidět, že každý cvičí něco trochu jiného - tedy zatím chabá synchronizace a provedení prvků, někteří jen opisují a nepamatují si,
  • zkušená divačka "ženy jsou lepší, mužům to moc nejde",  bohužel žádný zkušený divák nám hodnocení neposkytl.

No - je co zlepšovat a chce to máknout.

Za týden v Písku se snad rozjedeme naplno. Bohužel už bez našeho kamaráda Jardy Luňáka, který náhle odešel do sportovního nebe.

 

 

—————

Prázdniny po prázdninách

27.08.2010 17:00

Tradiční setkávání na konci velkých prázdnin ( pozvánka ) proběhlo i v roce 2010 s výzvou jak co nejlépe zvládnout Prázdniny. Vcelku se zadařilo, někteří po dvouměsíčním půstu tápali, ale borcům (Věra a Karel) to šlo jako po másle. Po cvičení  jsme se přesunuli (někteří se tam ani nepřesouvali) do klubovny a nejenom jídlem a pitím jsme si užili - povídání, veselé příběhy z prázdnin a dobrá nálada nás provázela až do úplného konce v pozdním nočním čase.

—————

V Praze je blaze, ale .....

24.05.2010 08:14

Tak jsme si mákli a dvě písničky zmákli. Navíc s Vilémou načli i JBonda. Zmakaní, ale šťastní jsme se vraceli domů a radovali se i z vítězství nad Švédskem na MS v hokeji. Tak a teď je to jen na nás - přes leto máknem a krásně to zmáknem tak, aby to v Roudnici 19. září a hlavně v Písku 24.-26.9.2010 za něco stálo a pohli jsme se směrem k Lausanne a skvělému výkonu pro diváky i pro nás. Takže hezké léto a radost z pohybu.

—————


Kontakt

správce webu

sem posílejte fotky a další zajímavé materiály ke zveřejnění (články, odkazy na tisk ....)

602 465 901